Le Maketi Teuina Malosi'i Ua Fa'ateleina Vave

sustainxbuil (1)

O le teuina o malosiaga faaeletise e pulea emaa lithium-ion, o le tekonolosi e teu ai le malosi ma le tele o faʻaoga faʻaoga ma sili ona gafatia mo atinaʻe.Tusa lava pe o le maketi faʻatauga poʻo le maketi fou, o maʻa lithium o loʻo nofoia se tulaga faʻapitoa i le teuina o malosiaga eletise.I le lalolagi atoa, mai le 2015 i le 2019, faʻamanuiaina mai le televave o le atinaʻeina o maʻa lithium, le aofaʻi olithium-ion maa teuina malosii le maketi i totonu o le atunuu na siitia mai le 66% i le 80.62%.

Mai le va'aiga o le tufatufaina fa'apitoa, i totonu o poloketi fou e teu ai le eletise eletise i le lalolagi, o le fa'apipi'iina o ma'a lithium-ion na maua ai le tele o le 88%;I totonu o le maketi fou, o le maualuga o le faʻaogaina o maa lithium na siitia mai le 78.02% i le 2018 i le 97.27%.

I le taimi nei, o maa lithium-ion ma maa taʻitaʻi-acid o auala faʻainisinia autu mo le teuina o malosiaga eletise, ma o le faʻatinoga autu o maʻa lithium-ion e sili atu nai lo maa taʻitaʻi-acid, ma o le a faasolosolo malie ona suia maa taʻitaʻi-acid i totonu. le lumana'i, ma o lo'o fa'amoemoe e fa'aauau pea le fa'atupulaia o le fa'asoa o maketi.

Pe a faatusatusa i maʻa taʻitaʻi-acid masani, o maʻa lithium e tolu tulaga lelei: (1) O le malosi o le malosi o maʻa lithium-ion e 4 taimi nai lo maʻa taʻitaʻi-acid, ma o le malosi ma le mamafa e sili atu nai lo maa o le lead-acid. ;(2) Li-ion maa e sili atu le siosiomaga faauo, ma lithium-ion maa e sili atu le siosiomaga.O le maa e le o iai ni elemene leaga e pei o le mercury, lead, ma le cadmium.Ose maa lanu meamata moni.E le gata i lea, o maa lithium-ion e sili atu le malosi ma e sili atu le malosi o le liua o le malosi nai lo maa taʻitaʻia.E la'ititi le lamatiaga o faiga fa'avae nai lo ma'a ta'ita'i;(3) Lithium-ion e umi atu le taamilosaga o le olaga.I le taimi nei, o le ola o maʻa lithium-ion e masani lava faʻatolu i le fa taimi o maʻa lead-acid.E ui lava e maualuga le tau muamua, ae sili atu le tamaoaiga i le taimi umi.

I se taimi umi, "photovoltaic + teuina malosi"O le tutusa o tau o le eletise o le sini autu lea o le ausiaina o photovoltaics o se augatupulaga fou o le malosi mo tagata i le isi 100 tausaga.O le tamaoaiga ua avea ma malosiaga autu e mafua ai le tuputupu ae o manaoga.


Taimi meli: Oke-26-2021