O a mafua'aga o le afi i totonu o le pusa eletise lithium?

I tausaga talu ai nei, o afi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi na tupu i nisi fale faʻaeletonika, ma o le saogalemu o maa lithium ua avea ma mataupu sili ona popole mo tagata faʻatau.Le afi o le mana maa lithium-ionE seasea maua le pusa, ae o le taimi lava e tupu ai, o le a mafua ai se tali malosi ma mafua ai le tele o le faʻaalia.O le afi o le pusa maa Lithium atonu e mafua ona o se faaletonu i totonu o le maa nai lo le maa lava ia.O le mafuaaga autu o le sola vevela.

jdfgh

Mafua'aga o le afi ile pusa eletise lithium

O le mafuaaga autu o le afi o le pusa maa lithium o le vevela i totonu o le maa e le mafai ona tuʻuina atu e tusa ai ma manaoga o le mamanu, ma o le afi e mafua pe a uma ona oʻo atu i le mea faʻafefeteina o mea faʻafefe i totonu ma fafo, ma o mafuaʻaga autu mo lenei mea o le vaʻavaʻa puʻupuʻu fafo, vevela maualuga i fafo ma totonu. ta'amilosaga pupuu..

I le avea ai ma puna o le malosi o taavale eletise mama, o le mafuaʻaga autu o le afi i pusa lithium-ion o le faʻafefe vevela e mafua mai i le vevela o le maa, lea e foliga mai e tupu i le taimi o le faʻaogaina o le maa ma le lafoaia.Talu ai ona o le lithium-ion maa lava ia ei ai se tetee i totonu, o le a maua ai se aofaiga o le vevela ao faʻaaogaina le malosi eletise e tuʻuina atu ai le mana mo taavale eletise mama, lea o le a faʻateleina ai lona vevela.A sili atu lona vevela i lona tulaga masani o le vevela, o le a faʻaleagaina atoa le maa lithium.Fa'alapotopotoga umi ma le saogalemu.

O lefaiga maa malosie aofia ai le tele o sela maa malosi.I le faagasologa o galuega, o le tele o le vevela e gaosia ma faʻaputuina i totonu o le pusa maa laiti.Afai e le mafai ona vave faʻaumatia le vevela i le taimi, o le maualuga o le vevela o le a aʻafia ai le ola o le pusa eletise lithium ma e oʻo lava ile Thermal runaway e tupu, e mafua ai faʻalavelave e pei o le afi ma le pa.

I le va'ai atu i le fa'amama fa'amama o pusa maa lithium-ion, o fofo fa'alotoifale o lo'o i ai nei e tele lava ina fa'aleleia mai itu e lua: puipuiga mai fafo ma le fa'aleleia o totonu.Puipuiga mai fafo e masani lava ona faasino i le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le faiga, ma le faʻaleleia o totonu e faʻatatau i le faʻaleleia o le maa lava ia.

O mafuaaga nei e lima e mu ai pusa eletise lithium:

1. Fa'asao pupuu fafo

O le ta'avale pupuu i fafo e ono mafua mai i le fa'agaioiga le lelei po'o le fa'aoga sese.Ona o le va'aiga pu'upu'u i fafo, o le fa'amalo o le pa'u lithium e matua tele lava, lea o le a mafua ai ona vevela le u'amea.O le maualuga o le vevela o le a mafua ai ona faʻaitiitia pe faʻaleagaina atoa le diaphragm i totonu o le uʻamea, e mafua ai le taʻavale pupuu i totonu ma le afi.

2. Ta'otoga pupuu i totonu

Ona o le faʻalavelave faʻafuaseʻi i totonu, o le maualuga o le tuʻuina atu o le maa o loʻo i ai nei e maua ai le tele o le vevela, lea e mu ai le diaphragm, e mafua ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi tele, e mafua ai le maualuga o le vevela, o le electrolyte ua pala i le kesi, ma le totonu. ua tele naua le mamafa.Pe a le mafai e le atigi pito i fafo o le tino ona tatalia lenei mamafa, ona mu lea o le atigi totonu.

3. Ova totogi

A oʻo ina faʻateleina le uʻamea, o le tuʻuina atu o le lithium mai le eletise lelei o le a suia ai le fausaga o le eletise lelei.O le tele o le lithium e faigofie ona tuʻuina i totonu o le eletise leaga, ma e faigofie ona mafua ai le lithium e faʻafefe i luga o le eletise leaga.A sili atu le voltage i le 4.5V, o le electrolyte o le a pala ma faʻatupuina le tele o kesi.O nei mea uma e mafai ona mafua ai afi.

4. Ua maualuga tele le vai

E mafai ona gaoioi le vai ma le electrolyte i totonu e fai ai se kesi.Pe a molia, e mafai ona tali atu i le lithium gaosia e gaosia ai le lithium oxide, lea o le a mafua ai le leiloa o le malosi autu, ma e matua faigofie lava ona mafua ai ona faʻateleina le faʻatupuina o le kesi.O le vai e maualalo le voltage pala ma e faigofie ona pala i le kesi a'o fa'atumuina.Pe a gaosia nei kasa, e fa'atupula'ia le mamafa i totonu o le 'autu pe a le mafai e le atigi pito i fafo o le 'autu ona tatalia nei kasa.I lena taimi, o le a pa le fatu.

5. Le lava eletise eletise le lelei

Afai e le lava le gafatia o le eletise le lelei e fesoʻotaʻi ma le eletise lelei, pe leai foi se malosi, o nisi poʻo uma o le lithium na gaosia i le taimi o le molia e le mafai ona faʻaofiina i totonu o le interlayer structure o le electrode graphite leaga, ma o le a teuina i luga. luga ole eletise leaga.O le "dendrite" o loʻo faʻaosoina, o le vaega o lenei faʻamaʻi e sili atu ona mafua ai le tafe o le lithium i le isi moliaga.A maeʻa le sefulu i le fiaselau o taamilosaga o le molia ma le lafoaia, o le "dendrites" o le a tupu ma iu ai ina tuia le pepa septum, faʻapuupuu totonu.


Taimi meli: Ian-10-2022